divendres, de juny 06, 2008

Comiat

Els que em coneixeu sabeu que no soc gaire amic de protocols, ni de solemnitats, ni tampoc de grans declaracions. I que tampoc m’agraden aquests comiats.

Durant les darreres setmanes he escoltat i llegit força coses sobre mi. Algunes les ha dit gent que em coneix bé, d’altres les ha dit gent amb les qui no he parlat mai.

En fi ... francament .... “ni tanto ni tan calvo”.

A vegades quan un marxa se li dediquen elogis poc merescuts que sovint són dards cap els que es queden.

En tot cas gràcies a tothom que ha tingut paraules amables cap a mi durant aquestes setmanes, i als que no... també.

Només he procurat desenvolupar les meves responsabilitats honestament, fidel a principis i a persones.

Veient l’hora que tenim i els punts que us queden per tractar només us diré quatre paraules. Millor dit amb set lletres en tinc prou.
Les set lletres de la paraula G R À C I E S.

De fet 25 anys a l’Ajuntament donen per fer molts agraïments. 25 anys és més de mitja vida.

Vaig entrar a l’ajuntament l’any 1983, amb 23 anys, amb “barba revolucionària” i amb texans amb molta il·lusió i una mica espantat

I marxo amb 48 anys, sense barba, encara amb esperit revolucionari I amb texans.

Anem per parts.

En primer vull agrair a la meva família la paciència i a vegades “patxorra” que han tingut i tenen i durant tots aquests anys. A en Joan i la Juliana, a en Sergi, la Neus i la Núria.

Un agraïment sincer a tot el personal de l’ajuntament.
De manera especial a la gent amb qui he treballat més directament. Als que els hi ha tocat aguantar-me. Ja sé que he tingut fama de “tio dur”, per dir-ho suau. Per tant gràcies i també disculpes per si he molestat algú amb la meva manera de ser i de fer.

Gràcies a tota la gent de l’àrea de Presidència, però també a la gent de Joventut, d’esports, de Manteniment ( la brigada ) del servei d’obres

Posar noms i cognoms a totes aquestes persones és molt difícil. És molta gent.

Voldria personalitzar l’agraïment amb un nom. És la persona amb qui he treballat més temps i més directament i és qui més m’ha aguantat durant molt de temps. Al final la nostra relació va més enllà de la feina i és ja de fraternitat. Gràcies Pere Robert.


Un agraïment també per a tota la gent de les institucions locals, entitats, clubs, associacions, mitjans de comunicació amb qui he treballat durant aquest grapat d’anys. Gràcies per la vostra comprensió. La vostra col·laboració i pel vostre treball per la ciutat i el seu progrés.

També un reconeixement a la gent del PSC, companys i companyes que m’han ajudat durant tots aquests temps.

La veritat és que marxo amb més amics que amb els que vaig entrar de regidor a l’ajuntament.

Gràcies, també, a totes les persones amb qui he compartit, des de l’any 1983, els diferents consistoris municipals. La gent del meu partit i als dels altres partits. Als del govern i l’oposició.

Tampoc es fàcil recitar tots els noms i cognoms, amb el vostre i els seu permís ho significaré també amb una persona.

És l’alcalde Manuel Mas. Amb ell i amb d’altres, varem compartir un projecte de reforma i transformació de la ciutat. Amb moments de gran alegria i també moments difícils i complicats, però al final tot plegat ha valgut la pena per fer una ciutat més lliure, més pròspera i més igual.

Un agraïment també per tots vosaltres, els companys de consistori actual.

Als regidors i regidores dels grups de l’oposició us desitjo que tingueu molta sort, especialment en la vida particular i familiar, en l’àmbit polític ja no us desitjo tanta sort ora broma moltes gràcies a tots.

Als companys dels grups municipals d’ICV i d’ERC, socis del govern, amb qui hem treballat plegats al govern, i que m’han aguantat durant aquests darrers anys.

Moltes gràcies i molt d’encert.

Als meus companys i companyes socialistes, aquests si que m’han aguantat, moltes gràcies per la vostra comprensió i el vostre suport.

I em permeto donar-vos un únic consell.

Ja ho sabeu. Estem aquí per fer política, per servir a la gent ds del nostre projecte i amb els nostres principis.

I ara que en aquesta sala sentim parlar sovint de la “classe política” us demano que no us deixeu enredar. Nosaltres no som d’una “classe política” som i hem de ser “polítics de classe” del poble.

Bé, espero que la deriva marxista no enfadi als lliberals conservadors de la sala.

I el darrer agraïment ha de ser per l’alcalde.

Moltes gràcies Joan Antoni, per la teva confiança, pel teu suport i amistat i sobre tot per la teva paciència.

Ets un bon Alcalde i seràs un gran Alcalde. Tens principis, tens ofici i no oblides d’on vens. Mires lluny i treballes a prop.
Estic convençut que portaràs a terme tots els projectes que tens al cap i al cor per Mataró.
Compta amb mi amb tot allò que et pugui ajudar

Crec que marxo sense deixar rés empantanegat.

Marxo amb un neguit per no acabar el meu compromís amb vosaltres per aquests anys, espero que sigueu indulgents i que la meva dedicació de 25 anys de regidor ho puguin compensar.

Per tant acabo com he començat gràcies a tots i a totes i disculpeu les moltes vegades que no he acomplert les expectatives o que senzillament m’he equivocat.

I finalment, tinguem ben present el que ens diu Bruce Springsteen:
Hem nascut per córrer !!

Gràcies i bona sort !

1 comentari:

Xesco Gomar ha dit...

Gràcies a tu dr. House. Ets dels pocs culers amb els que es pot parlar de política i fútbol sense problemes. Molta sort en les noves funcions.